Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Προχωράνε με άλλη διαδικασία

Την κατεύθυνση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά με διαφορετικό τρόπο, καθώς και τους ανταγωνισμούς τμημάτων του κεφαλαίου που ορέγονται τα «φιλέτα» της περιουσίας του Δημοσίου αντανακλά η όλη υπόθεση με την τύχη του ΤΑΙΠΕΔ.
Σε χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία επιχειρείται να μπει τέλος στα σενάρια περί ανάκλησης ή μη της απόφασης για αλλαγή στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «Οσο για την περίεργη εκδοχή που κυκλοφόρησε σήμερα στον Τύπο περί ανάκλησης των παραιτήσεων του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, η αλήθεια είναι πως τους ζητήθηκε να παραμένουν στη θέση τους μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Διάστημα αρκετό ώστε να αντιμετωπιστούν οι εκκρεμότητες που αφορούν κατά κύριο λόγο στις ημερομηνίες κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, οι οποίες σήμερα "τρέχουν"».
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ουσιαστικά συνέχιση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων με αντικατάσταση του σημερινού ΤΑΙΠΕΔ και άμεση δημιουργία «Ταμείου Κρατικής Περιουσίας», του οποίου «το αρχικό κεφάλαιο θα αποτελείται από την εισφορά όλης ή μεγάλου μέρους της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου». Αντικείμενο του Ταμείου «θα είναι η εξεύρεση επενδυτικών κεφαλαίων για λογαριασμό του αναπτυξιακού προγράμματος της κυβέρνησης». Το εν λόγω ταμείο θα εκδίδει ομόλογα (δημιουργία κρατικού χρέους), τα οποία «θα προσφέρουν ισχυρές εγγυήσεις αποπληρωμής τους λόγω της ρήτρας ή της δυνατότητας μετατροπής σε κρατική περιουσία (μετοχές ή/και ακίνητα)»...
Στο μεταξύ, παράταση δόθηκε και στο διαγωνισμό για το «Ξενία» Θάσου, ένα από τα λίγα ακίνητα του «πακέτου» του ΤΑΙΠΕΔ που προορίζονταν για Boutique Hotels για τα οποία εκδηλώθηκε ενδιαφέρον. Ενώ αρχικά οι προσφορές θα υποβάλλονταν την Παρασκευή, υπήρξε παράταση μέχρι τις 9 του Μάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου