Τη διεκδίκηση πλαισίου αιτημάτων για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους (όπως ζεστό νερό, επισκευή των προβλημάτων στα δωμάτια και ασανσέρ), αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των οικοτρόφων της εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας.
Στην ανακοίνωσή τους σημειώνουν:
«Οι σπουδαστές που διαμένουμε στη φοιτητική εστία του ΤΕΙ μας, αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα βασικά για τη διαβίωση ενός ανθρώπου. Για αυτά είναι κύριοι υπεύθυνοι οι κυβερνήσεις της χώρας μας όλων αυτών των χρόνων, που διαλέγουν να δώσουν τα λεφτά της εκπαίδευσης και της μόρφωσής μας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να μην χάσουν ούτε στο ελάχιστο από τα κέρδη τους. Επίσης, έχουν ευθύνη και οι διοικήσεις του Ιδρύματός μας που ψήφισαν "ναι" σε όλους αυτούς τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς και δεν έκαναν τίποτα για να καλύψουν τις ανάγκες μας ως σπουδαστές, έστω και στο ελάχιστο.

Για αυτούς οι ανάγκες των σπουδαστών είναι ένα τίποτα μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων
Αυτό μπορούμε να το συμπεράνουμε και από μια σειρά εξελίξεις που υπάρχουν σε Ιδρύματα της χώρας. Ένα πρόσφατο γεγονός είναι αυτό του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Στη φοιτητική εστία δεν έχουν θέρμανση για δύο ολόκληρα χρόνια και αντί να βάλουν, έδιωξαν όλους τους σπουδαστές από την εστία για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να καταφέρουν τα τσιράκια της κυβέρνησης, να γλιτώσουν κάποια έξοδα "περιττά" για αυτούς, τα οποία μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε κάποια ΝΑΤΟική επιχείρηση στη Συρία ή όπου αλλού βρουν.
Οι σπουδαστές δεν πρόκειται να πάμε πίσω από τις ανάγκες μας. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για αυτά που μας ανήκουν
Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με αυτή την κατάσταση που μας οδηγεί στο κενό. Αυτή την κατάσταση που μας οδηγεί στην ανεργία και στους μισθούς πείνας που μας επιβάλλουν. Έχουμε δώσει τόσα λεφτά από την τσέπη μας που δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να δώσουμε άλλα. Τώρα είναι η στιγμή που το ανάστημά μας πρέπει να γίνει ψηλότερο από τον οποιονδήποτε εκμεταλλευτή μας.
Διεκδικούμε:
  • Ζεστό νερό που να καλύπτει τις ανάγκες της οικοτρόφων και να μην κόβεται κάθε τόσο για οποιονδήποτε λόγο.
  • Ασανσέρ που να λειτουργούν όπως πριν με συντήρηση.
  • Ίντερνετ που να καλύπτει όλο το ΤΕΙ και όλη την Εστία, εφόσον είναι απαραίτητο για όλα τα μαθήματα ακόμη και για την εγγραφή τους.
  • Να καλυφθούν όλες οι επισκευές από φθορές που υπάρχουν μέσα στα δωμάτια αλλά και στους κοινόχρηστους χώρους (παράθυρα, ντους, καθρέπτες, γραφεία κ.λπ.)
  • Εμπλουτισμός της αίθουσας ψυχαγωγίας και του γυμναστηρίου.
Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται».